Kako trajno izbrisati Facebook, ali zadržati svoje fotografije i još mnogo toga

Zašto možete vjerovati

- Možda je vrijeme za brisanje Facebooka.

ludo što ako scenariji

Ako ste išta poput nas, korisnik ste usluge više od desetljeća. No, vjerojatno ste s tim razvili odnos ljubavi i mržnje, osobito nakon skandala s Cambridge Analyticom, gdje su vaši podaci na Facebooku možda pribavljeni bez pristanka i korišteni za utjecaj na vaša mišljenja, a možda čak i za glasanje. Ako je to slučaj, vjerojatno ste spremni oprostiti se od Facebooka.

U ovom trenutku to je otrovan odnos. Međutim, samo zato što se želite rastati ne znači da također želite izgubiti sve svoje dragocjene fotografije, povijesti chata, postove na zidu drugima i drugima, itd. Facebook je, na kraju krajeva, poput internetskog dnevnika koji ste redovito ažurirali. Bilo bi šteta baciti ga u koš i zauvijek izgubiti ta sjećanja - sve u ime zaštite vaših osobnih podataka.





Srećom, rješenje postoji. Evo što trebate znati.

Snimka zaslona: Kako izbrisati svoj Facebook, ali zadržati fotografije i više slika 3

Kako arhivirati svoj Facebook profil

Uistinu je lako izbrisati svoj Facebook račun i spremiti arhivu svih podataka na svom profilu. Tako je. Facebook vam omogućuje preuzimanje komprimirane arhive koja sadrži sve vaše uspomene i druge podatke vezane za vaš račun. Možete zadržati sve, od videozapisa do prijava. Možete čak i zadržati svoje podatke o prepoznavanju lica.



Možeš ovdje pogledajte cijeli popis arhive .

Ako ništa drugo, vaša arhiva otkriva koliko Facebook i podataka ima o vama, što je nevjerojatno jezivo i otvara oči. Ali zato to radite, zar ne? Gotov si. Za dobro. Adios, Facebook. No, prije nego pritisnete gumb za brisanje računa, preuzmite svoju arhivu radi čuvanja i budućih proveravanja memorijske trake.

Da biste preuzeli svoje podatke, slijedite ove korake:



  1. Pritisnite strelicu u gornjem desnom kutu Facebooka (na radnoj površini).
  2. Odaberite Postavke i privatnost, a zatim kliknite Postavke .
  3. Na bočnom izborniku kliknite Vaši podaci na Facebooku .
  4. Pored Preuzmi svoje podatke kliknite Prikaz.
  5. Da biste dodali ili uklonili kategorije podataka iz svog zahtjeva, kliknite okvire s desne strane.
  6. Odaberite druge mogućnosti, uključujući:
    • Format vašeg zahtjeva za preuzimanje.
    • Kvaliteta fotografija, video zapisa i drugih medija.
    • Određeni raspon informacija.
  7. Pritisnite Stvori datoteku da biste potvrdili zahtjev za preuzimanje.
    • Pojavit će se kao Na čekanju.
    • Može proći nekoliko dana dok Facebook ne obradi vaš zahtjev za preuzimanje.
  8. Nakon što Facebook dovrši pripremu vašeg zahtjeva za preuzimanje, poslat će obavijest
  9. Da biste preuzeli kopiju podataka koje ste zatražili:
    • Idite na odjeljak Dostupne kopije alata Preuzmite svoje podatke.
    • Pritisnite Preuzmi i unesite lozinku.
    • Također možete kliknuti Prikaži više za pregled informacija.

Možeš saznajte više o tome kako preuzeti svoju arhivu odavde.

Snimka zaslona: Kako izbrisati svoj Facebook, ali zadržati fotografije i više slika 2

Kako izbrisati svoj Facebook profil

Sada ste spremni za brisanje računa. Trebali biste znati da se ovo razlikuje od deaktiviranje vašeg računa . Deaktivirani račun privremen je jer se može oporaviti u bilo kojem trenutku. Brisanje računa je trajno. To znači da nikada nećete moći ponovno aktivirati ili dohvatiti bilo koji sadržaj ili podatke koje ste dodali. Ako želite trajno izbrisati svoj račun, kliknite ovaj link.

Ta će vas veza odvesti na službenu stranicu za brisanje računa. Ako vam ne uspije, slijedite ove korake (na radnoj površini):

  1. Pritisnite strelicu u gornjem desnom kutu Facebooka (na radnoj površini).
  2. Odaberite Postavke i privatnost, a zatim kliknite Postavke.
  3. Na bočnom izborniku kliknite Vaše Facebook informacije.
  4. Odaberite Deaktiviranje i brisanje.
  5. Odaberite opciju brisanja, a zatim pritisnite Nastavi do brisanja računa.

Nakon što kliknete Izbriši moj račun, Facebook će ga početi ukidati i učiniti ga nedostupnim drugima. Tvrtka rekao je da odgađa prekid nekoliko dana nakon što ste to zatražili, a ako se ponovno prijavite u tom razdoblju, vaš će zahtjev biti otkazan.

Evo sljedeće: Neki podaci, poput komentara koje ste dali na objavu prijatelja, mogli bi se pojaviti i nakon što ste izbrisali svoj račun. Facebook je upozorio da kopira stvari poput zapisnika dnevnika i čuva ih u svojoj bazi podataka - ali je odvojen od bilo kakvih osobnih identifikatora. Bit će potrebno do 90 dana da potpuno izbrišete svoj račun i sve podatke povezane s njim, čak i ako vaš račun nije dostupan vama i drugima.

Oni od vas koji bi radije deaktivirali svoj Facebook možete otići ovdje za više informacija o tome .

32 tajna WhatsApp trikova koje možda ne znate o slici 1

Što je s ostalim Facebook aplikacijama?

Ako želite Facebooku dati hladnu ramenu, morate potpuno napustiti njegov ekosustav drugih usluga, uključujući Instagram i WhatsApp.

Ako želite izbrisati Instagram, idite ovdje za više informacija . Ako želite izbrisati WhatsApp, Idi tamo .

Suosnivač WhatsAppa. U vlasništvu Facebooka. Vau. https://t.co/e4Yjcy9oWl

- Sarah Frier (@sarahfrier) 20. ožujka 2018

Dobrodošli u svoj novi život bez Facebooka. Kakav je osjećaj?

teška pitanja općeg znanja

Zanimljivi Članci